Search This Blog

Thursday, August 29, 2013

oDesk SEO Skill Test Answers Today SET-3



oDesk Search Engine Optimization check change and continue reading oDesk program optimization test Answers.
Online source earning is no longer dream however it's very on oDesk or any market place. You’ll be able to increase your hand money reception. There square measure several on-line market places wherever you'll be able to work on oDesk is one in all them and currently a days oDesk may be a massive and fashionable market place in on-line outsourcing space.
A complete portfolio is definitely begin, however oDesk ability Tests will offer you the advantage you wish. Program optimizations check verifies that you simply square measure a true SEO skilled. oDesk's ability tests square measure free that highlight the information you've got in your areas of experience.
Most users use major search engines like Google, Yahoo, and Bing for locating data and services on-line.

Syllabus of the Test
•         The Search Engines Industry
•         Google Search Technology
•         SEO Techniques
•         Search Engines and Directories
•         Link Popularity and Linking Strategies
•         Keyword Selection and Optimization Strategies
•         Working with Meta Tags




Odesk Seo Test Questions And Answers 2013 -2014

Question: 51  Which of the following website design guideline has been recommended by google?
Ans: a*Having a clear hierachy and text links
b.Every page should be reachable from atleast one static text link
c.If the sitemap is larger than 100 or so links, you should break the sitemap into separate pages
d.Keep the links on a given page to a reasonable number (fewer than 100)
e. Use less than 30 images or graphics per page
Question: 52  Which of the following search engines or directories provides the directory search results for Yahoo?
a. Windows Live
Ans: b. Yahoo Directory
c. Google
d. Wikipedia
e. DMOZ

Question: 53  Which of the following statements regarding website content are correct?
Ans: a. If you have two versions of a document on your website, Googlerecommends that you only allow the indexing of the better version
Ans: b. Linking to a page inconsistently does not affect the way Googleviews the page/s. Examples of inconsistent linking could be http://www.expertrating.com/page/ and http://www.expertrating.com/page and http://www.expertrating.com/page/index.htm
Ans: c. Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate
d. Placeholders for pages which do not have content are never viewed as duplicate content by Google


Question: 54  What is Keyword Density?
Ans: a.The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on page – (MINUS)the total words in HTML on the page
b.The number of times the keyword is used X (MULTIPLIED BY) the total word count on page
c.The number of times the keyword is used in the page description
Ans: d.The number of times the keyword is used in the page title
Ans: e.The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on the page

Question: 55  Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:
Ans: a.Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized
b.It is possible to create and submit specialized Sitemaps to Google for Video and Mobile content
c.The Sitemap acceptable to Google follows an XML format

Question: 56  Are RSS/Atom feeds returned in Google’s search results?
a.Yes
Ans: b.No

Question: 57  What does the term Keyword Prominence refer to?
a.It refers to the fact that the importance of choosing high traffic keywords leads to the best return on investment
b.It refers to the importance attached to getting the right keyword density
Ans: c.It refers to the fact that the keywords placed in important parts of a webpage are given priority by the search engines
d.It refers to the fact that the keywords in bold font are given priority by the search engines

Question: 58 Which of the following factors does Google take into account while assessing whether or not a website is an authority website?
a.The frequency with which the content of the website is updated
b.The number of web pages containing relevant information on the main theme of the website
c.The number of in-bound natural links related to the website’s theme (or keywords)
d.None of the above
Ans: A,B,C

Question: 59 What is Anchor Text?
a.It is the main body of text on a particular web page
b.It is the text within the left or top panel of a web page
Ans: c.It is the visible text that is hyper linked to another page
d.It is the most prominent text on the page that the search engines use to assign a title to the page

Question: 60 If you search for the term “iq test” in the Word Tracker keyword suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term “iq”?
Ans: a.Yes
Ans; b.No

Question: 61 What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?
a.Trafficjacking
b.Visitorjacking
c.Viewjacking
Ans: d.Pagejacking

Question: 62 Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking the Class C IP address of the page where the link to the website originates?
Ans: a.Yes
b.No

Question: 63 What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?
a.Waves
Ans: b.Flux
c.Shuffling
d.Swaying

Question: 64 While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?
a.True
Ans: b.False

Question: 65 Which of the following URLs can the Google search engine spider?
a.http://www.expertrating.com/exams/seo.asp?examnum=243&examtype=244
b.http://www.expertrating.com/exams/seo.asp?examnum=243
c.http://www.expertrating.com/exams/seo.asp
d.http://www.expertrating.com/exams/seo.html
e.All of the above
Ans: E

Question: 66 Google displays up to _____ characters of a webpage’s Title Tag.
a.56
Ans: b.60
Ans: c.66
d.80

Question: 67 What is the main reason for the effectiveness of Optimizing a web page towards a long tails keyword search? Recheck
a.There are more long tail searches than shorter keyword queries
Ans: b.*Search engine often pass on long tail searches to lesser or new website
c.Search engine do not pass on long tail search traffic to website that rank high for shorter keyword searches (check)
d*There are fewer webvsite that have targeted such keyword’s
Question: 68 Which blackhat Seo techniques is characterized by a method to decieve search engine, by detecting the search engine bot and “feeding” it with a different HTML code than the HTML actually served to users?a.Coaling
b.Foisting
c.Slighting
Ans: d*Cloaking

Question: 69 Which of the following factors does google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?
a. The frequency with which the contents of the website is updated
b. the number of web pages containing relevant information on the main theme of the website
Ans: c.*The number of in-bound natural links related to the website’s theme (or keywords)
d. None of the above

Question: 70 Which of the following statement about FFA pages are true?
a.They are greatly beneficial to SEO
b.They are also called Link Farms
c.They are Paid Listings
Ans: d*They contain numerous inbound links

Question: 71 What is the most likely time period required for getting a google page ranking?
a.1 week
b. 3 weeks
c. 1 month
Ans: d.* More than 3 months

Question: 72 Which of the following can be termed as a good keyword selection and placement strategies?
Ans: a* Targeting synonyms of the main keyword, A & D
b.Targeting the highest searched keywords only
c.Copying competitor keywords
d.Optimizing 5 or more keywords per page (check)

Question: 73 Which of the following fact about Alexa are correct ?
Ans: a.*Alexa provides free data on relative website visitors traffic
b. Alexa and Quancast provide information on visitors household income
c.Alexa is baised towards US based traffic
d.Quantcast only track people who have installed the quantcast toolbar

8 comments:

  1. Here is the best odesk SEO test answer, I got the full mark by studding it http://testodeskskillsanswers.blogspot.com/2013/08/elance-and-odesk-seo-test-answers-2013.html

    ReplyDelete
  2. Wow! I was looking for the answers to that test and this is the only time I found it. Thanks a lot.



    pittsburgh seo

    ReplyDelete
  3. Very help full.Thank you.It will help any freelanccer.Bro if any one want have 18500+ free back link they can visit here submitmysites.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. You topic is very great and useful for us…thank you
    Signature:
    download descargar facebook and download free descargar facebook apk and baixar whatsapp , descargar whatsapp

    ReplyDelete
  5. I learn something totally new and challenging on blogs I stumble upon on a daily basis. It will always be interesting to read articles from other authors and practice something from their websites...

    Digital marketing company in Chennai

    ReplyDelete
  6. Oh ! I just appreciate your effort, It is way to learn about SEO. thanks for updating
    Web Design Company Bangalore | Website Designing Services Bangalore

    ReplyDelete
  7. All are saying the same thing repeatedly, but in your blog post I had a chance to get some useful and individual information, I love your writing style very much, I would like to suggest your blog in my friend’s circle. So, please keep on update like this excellent post.
    Engineering Colleges, ECE Engineering Colleges in Chennai

    ReplyDelete