Search This Blog

Sunday, August 4, 2013

oDesk English Vocabulary Test (U.S. Version) Answers: 2

The questions on this multiple-choice test cover homophones, antonyms, synonyms, definitions, inferred meaning, and commonly confused words.
To The US English Vocabulary Test is designed for professionals and advanced students who are native speakers of English. I hope if you read this test before giving Test and be sure you will must pass the exam.

Now I introduce odesk English Vocabulary Test Questions and Answers New Update. If you benefited from this post, please share it. Please, comments, love and follow me.

 SET 01: SL. NO 01 TO 26
                      SET 02: SL. NO 27 TO 52 Running
SET 03: SL. NO 53 TO 83

Questions 27: Choose the word or phrase that is most nearly a synonym for the word in CAPITAL LETTERS in the following sentence.
The soldier’s EXEMPLARY conduct did not go unnoticed by his sergeant.
a.     Erratic
b.     Apathetic
Ans: c.     Admirable
Ans: d.     Meticulous
Questions 28: Choose the word or phrase that is most nearly a synonym for the word in CAPITAL LETTERS in the following sentence.
She always got a VICARIOUS thrill from watching her father skydive.
Ans: a. empathetic
Ans: d. Sickening

Questions 29: Complete the following sentence by choosing the correct word from the options below.
The proposed after-school tutoring program promises _______________ benefits to the students and the community.
Ans: a.            innumerable
Ans: b.           enumerable

Questions 30: Complete the following sentence by choosing the correct word from the options below.
I screamed as the monstrous presence snaked toward me on the dark and _____ path.
a. tortious
Ans: b. tortuous
c. torturous

Questions 31: Complete the following sentence by choosing the correct homophone from the options below.
We all remarked on how well the spray of begonias _____________ her hair color.
Ans: a. complimented
b. complemented

Questions 32: Choose the definition that best reflects the meaning of the word in CAPITAL LETTERS as it is used in the sentence below.
It would BEHOOVE you to show a little more respect to the judge and jury who are deciding your case.
a. Be too much trouble to
b. Be detrimental to
Ans: c. Be worthwhile or proper for; be incumbent upon

Questions 33: Choose the word or phrase that is most nearly a synonym for the word in CAPITAL LETTERS in the following sentence.
The WIZENED old woman gave Jack a handful of beans and some good advice.
a.     Sage
Ans: b.     Shriveled  
c.     Creepy
d.     Jocular

Questions 34: Choose the word or phrase that is most nearly a synonym for the word in CAPITAL LETTERS in the following sentence.
She entered the ballroom on the arm of a DEBONAIR young man.
a.     Imprudent and unrefined
Ans: b.     Cheerful and clumsy 
c.     Selfish and dissipated
Ans: d.     Charming and elegant

Questions 34: Complete the following sentence by choosing the correct word from the options below.
We expected the waiter to show us out of that snooty restaurant in a hurry, but he turned out to be quite jolly and __________.
a.     complacent
Ans: b.     compliant
c.     complaisant

Questions 35: Complete the following sentence by choosing the correct set of words from the options below.
She hastened to _________ me that she intends to pay the bill, and that she will _________ that the check is mailed today.  
Ans: a.     assure/ensure
b.     ensure/insure
c.     insure/assure
Ans: d.     ensure/assure

Questions 36: Choose the definition that best reflects the meaning of the word in CAPITAL LETTERS as it is used in the sentence below. Dan was a nice guy, but he was far too GARRULOUS and tended to monopolize people at parties.
a. Gluttonous
b. Quarrelsome; contentious
Ans: c. Excessively talkative about trivial topics

Questions 37: Choose the word or phrase that is most nearly an antonym of the word below.
LASSITUDE
a.     Simplicity of speech
b.     Leniency
Ans: c.     Philanthropy
Ans: d.     Vigor

Questions 38: Complete the following sentence by choosing the correct homophone from the options below.
Sally was greatly __________ when I said I didn't like redheads.
a. Piqued
b. Peeked
Ans: c. Peaked

Questions 39: Choose the word or phrase that is most nearly an antonym of the word below?
Ans: a) permanent
b) Flexible.
c) Transient.
Answer: d) dissatisfied.

Questions 40: Choose the definition that best reflects the meaning of the word in CAPITAL LETTERS as it is used in the sentence below.
Alicia, who loved both men equally and wanted to hurt neither, found herself in quite a QUANDARY over which one she should choose.
a.     Happy circumstance
Ans: b. Puzzling predicament
Ans: c. Easy decision

Questions 41: Complete the following sentence by choosing the correct set of homophones from the options below.
The skillful candidate’s____________ speech was delightful to listen to, but failed to explain how he would achieve the ___________ goals of peace and prosperity.
Ans: a.            illusive/elusive
Ans: b.            allusive/elusive
c.            elusive/allusive
d.            allusive/illusive

Questions 42: Complete the following sentence by choosing the correct set of words from the options below.
Mr. Winkle was dismayed to discover that his willful young wife __________ her wealth and __________ the law at every opportunity.
a.   flouted/flouted
b. flouted/flaunted
Ans: c. flaunted/flouted
d. flaunted/flaunted

Questions 43: Complete the following sentence by choosing the correct set of words from the options below.
It’s a good thing you’re so _________ at paperwork, because you’ll need to fill out hundreds of forms to __________ a child.
a.            adapt/adapt
Ans: b.            adept/adopt
Ans: c.            adapt/adopt
d.            adopt/adept

Questions 44: Choose the word that best corresponds with the definition given below.
adj. Similar to something else in certain respects, as in form, function, or meaning
Ans: a.     Abject
b.     Agrarian
Ans: c.     Analogous
d.     Amalgam

Questions 45: Complete the following sentence by choosing the correct word from the options below.
Though he didn't win the advertising account, Sal made a __________ presentation that he can be proud of.
b. creditable

Questions 46: Choose the definition that best reflects the meaning of the word in CAPITAL LETTERS as it is used in the sentence below.
The mysterious message Claude received could be a HARBINGER of what’s in store for him and his family.
a.     Downfall
Ans: b.     Omen; forerunner
c.     Unequivocal proof

Questions 47: Choose the definition that best reflects the meaning of the word in CAPITAL LETTERS as it is used in the sentence below.
We fully expect Elizabeth to FOIST her work on us and disappear for the weekend as usual.
a.     Force upon; palm off
Ans: b.     Take away; take off one’s hands
c.     Keep for oneself

Questions 48: Choose the word or phrase that is most nearly an antonym of the word below.
ADVERSE
a.     Moody
b.     Poetic
Ans: c. Favorable
Ans: d.     Twisted                     

Questions 49: Choose the word or phrase that is most nearly an antonym of the word below.
Pretentious
Ans: a. modest
And: b. understanding
c. uneasy
d. pleasant

Questions 50: Choose the definition that best reflects the meaning of the word in Capital Letters as it is used in the sentence below.
These artists really IMBUE their work with a spirit of profound freedom.
a. spoil
b. detract from; debase
Ans: c. fills or permeate with a particular feeling or quality

Questions 51: Choose the word or phrase that is most nearly an antonym of the word below.
RILE
Ans: a.            Placate
Ans: b.            Annoy
c.            Waste
d.            Construct

Questions 52: Complete the following sentence by choosing the correct homophone from the options below.
Who has the power to _________ out justice to the citizens of this country?
Ans: a.     meet
b.     mete
Ans: c.     meat 

2 comments: