Search This Blog

Thursday, August 29, 2013

oDesk SEO Skill Test Answers Today SET-2



oDesk Search Engine Optimization check change and continue reading oDesk program optimization test Answers.
Online source earning is no longer dream however it's very on oDesk or any market place. You’ll be able to increase your hand money reception. There square measure several on-line market places wherever you'll be able to work on oDesk is one in all them and currently a days oDesk may be a massive and fashionable market place in on-line outsourcing space.
A complete portfolio is definitely begin, however oDesk ability Tests will offer you the advantage you wish. Program optimizations check verifies that you simply square measure a true SEO skilled. oDesk's ability tests square measure free that highlight the information you've got in your areas of experience.
Most users use major search engines like Google, Yahoo, and Bing for locating data and services on-line.

Syllabus of the Test
•         The Search Engines Industry
•         Google Search Technology
•         SEO Techniques
•         Search Engines and Directories
•         Link Popularity and Linking Strategies
•         Keyword Selection and Optimization Strategies
•         Working with Meta Tags




Odesk Seo Test Questions And Answers 2013 -2014

Question: 26 If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past, ____________.
a.abandon and close your website permanently.
b.modify the page contents, make them useful and relevant to the human users, and request Google to reconsider your site.
c.start a PPC campaign to get your site included in the sponsored results.
Ans: d.it is better to discontinue the website and shift your webpages to a fresh website with a new domain name.

Question: 27 Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct:
a.Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
b.Websites with deep linking are looked at favorably by search engines
c.search engine robots follow the first link they find to any particular page and they do not follow additional links to the same page
d.It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines
Ans: A, B, D


Question: 28 A Hallway Page is used to:
a.Attract visitors from the search engines straight onto the Hallway Page
b.Organize the Doorway Pages
c.Help people navigate to different Doorway Pages
Ans: d.Enable search engine bots to index the Doorway Pages

Question: 29 Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?
a.Yahoo Search Term Suggestion Tool
b.Alexa
Ans: c.Google Traffic Estimator
Ans: d.Google Trends
e.WordTracker

Question: 30 Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages
Ans: clustering
Ans: d.     Combing

Question: 31 How are site maps important for the search engine optimization process?
a.Site maps help the search engine editorial staff to quickly go through a website, hence ensuring quicker placement
b.Ggives credit to the websites having site maps. The GoogleBot looks for the keyword or title “Site Map” on the home page of a website.
Ans: c.Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website
d.None of the above

Question: 32 State whether the following statement is true or false.
A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.
a.True
b.False
Ans: A

Question: 33 What is the function of “indexer” part of the Google search engine?
Ans: a.It helps to retrieve web pages from the world wide web
b.It helps to gather information from other search engines
c.It helps to sort the documents that Google has retrieved
Ans: d.It helps to generate meaningful results based upon the user’s search term

Question: 34 Which of the following conditions will Google treat favorably from the ‘Relevancy’ perspective?
a.The website offering products and services to the visitors country
Ans: b.A website that provides free content for the related keywords
c.Hidden keywords on the home page matching the search term
Ans: d.Image Alt tags on the home page matching the search term

Question: 35 State whether the following statement is true or false. A sitemap provide a list of natural links to user accessible pages on a website
a.True
Ans: b*False
Question: 36 Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?
a.It shows all the outbound links from the URL
b.It shows how many pages of the site Yahoo is pointing to
Ans: c.It shows all the pages that point to that URL
d.It shows URLs with broken links

Question: 37 Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?
Ans: a.The total number of inbound links to a page of a web site
b.The subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site
c.The text used to describe the inbound link to a page of a web site
d.The number of outbound links on the page that contains the inbound link to a page of a web site

Question: 38 What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?
Ans: a.Red hat techniques
b.Silver hat techniques
Ans: c.Grey hat techniques
d.Shady hat techniques

Question: 39 Why is it a bad idea from the seo perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet.
a.Because they will not lead to fresh traffic
Ans: b.Because you could get penalized by search engines for using duplicate content
c.Because you will not get the benefits of proper keyword targeting
d.Because people could turn up claiming copy right infringement

Question: 40  The following robots meta tag directs the search engine bots:
<META NAME=”robots” CONTENT=”noindex,nofollow”>
a.Not to index the homepage and not to follow the links in the page
Ans: b.Not to index the page and not to follow the links in the page
c.To index the page and not to follow the links in the page
d.Not to index the page but to follow the links in the page

Question: 41  Which of the following statement is correct with regard’s to the images within a web page?
a.Images can not be spidered by the search engine (check)
Ans: b*Important keywords related to the image should be plcaed in the ALT text
c.Images should always be kept close to the top of a web page
d. Image maps should be used while including the images

Question: 42 _______ use both crawlers and directories to generate relevant results.
a.Crawler-based Search Engines
b.Human-Powered Directories
c.Hybrid Search Engines
Ans: d.Meta Search Engines

Question: 43  Which of the following statements is correct with regard to natural links?
a.They are two way links (reciprocal links)
b.They are from authority websites
Ans: c.They are voluntary in nature
d.They are from .edu or .gov extension websites

Question: 44  What will happen if you type the words ‘Certification -Networking’ in the Google search box?
a.Google will find the web pages about Certification and also containing the word “Networking”
Ans: b.Google will find all the web pages containing the words “Certification” and “Networking”
Ans: c.Google will find all the web pages in which the words “Certification” and “Networking” appear together
Ans: d.Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking

Question: 45  If you enter ‘Help site:www.microsoft.com’ in the Google search box, what will Google search for?
a.It will open up the Google help pages applicable to www.expertrating.com
Ans: b.It will find pages about help within www.expertrating.com
c.It will only find page titles about help within www.expertrating.com
Ans: d.It will direct you to the request page for re-indexing of www.expertrating.com

Question: 46  Which of the following statements about FFA pages are true?
a.They are greatly beneficial to SEO
Ans: b.They are also called link farms
c.They are paid listings
d.They contain numerous inbound links

Question: 47  What is the name of the search engine technology due to which a query for the word ‘actor’ will also show search results for related words such as actress, acting or act?
a.Spreading
b.Dilating
Ans: c.RSD (real time synonym detection)
Ans: d.Stemming
e.Branching

Question: 48  If a website’s search engine saturation with respect to a particular search engine is 20%, what does it mean?
Ans: a.20% of the webpages of the website have been indexed by the search engine
Ans; b.Only 20% of the pages of the website will be indexed by the search engine
c.20% of the websites pages will never be indexed
d.The website ranks in the first 20% of all websites indexed by the search engine for its most important search terms

Question: 49  What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?
Ans: a.There are more long tail searches than shorter keyword queries
b.Search engines often pass on long tail searches to lesser known and new websites
c.Search engines do not pass on long tail search traffic to websites that rank high for shorter keyword searches
d.There are fewer websites that have targeted such keywords

Question: 50  people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a __________ clickthrough rate.
Ans: b. 30 percent
Ans: c.more than 30%
Ans: disclosed through the “rel=nofollow” attribute  in the hyperlink

7 comments:

  1. Thanks very much to know the correct answers.

    ReplyDelete
  2. It is a new movie site.
    www.allmovie42.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. great article, I was very impressed about it, wish you would have stayed next share
    Signature:
    download descargar facebook and download free descargar facebook apk and baixar whatsapp , descargar whatsapp

    ReplyDelete
  4. Wanna great article that very useful. All things which specify is a very interesting for read.SEO Company in Chennai

    ReplyDelete
  5. Seo concepts are explained here in an easiest way .Providing seo knowledge is a great work. Very useful article about seo concepts. It is very easy to understand about seo for beginners and learners. Keep posting useful posts like this...
    Marine Colleges in Chennai, Nautical Science Colleges in Chennai

    ReplyDelete
  6. This is really nice because it well informative for me and hope for others also keep it continued so that we can get benefits.Old Age Home in Coimbatore, Charitable Trust in Coimbatore

    ReplyDelete