Search This Blog

Thursday, August 29, 2013

oDesk SEO Skill Test Answers Today SET-1



oDesk Search Engine Optimization check change and continue reading oDesk program optimization test Answers.
Online source earning is no longer dream however it's very on oDesk or any market place. You’ll be able to increase your hand money reception. There square measure several on-line market places wherever you'll be able to work on oDesk is one in all them and currently a days oDesk may be a massive and fashionable market place in on-line outsourcing space.
A complete portfolio is definitely begin, however oDesk ability Tests will offer you the advantage you wish. Program optimizations check verifies that you simply square measure a true SEO skilled. oDesk's ability tests square measure free that highlight the information you've got in your areas of experience.
Most users use major search engines like Google, Yahoo, and Bing for locating data and services on-line.

Syllabus of the Test
•         The Search Engines Industry
•         Google Search Technology
•         SEO Techniques
•         Search Engines and Directories
•         Link Popularity and Linking Strategies
•         Keyword Selection and Optimization Strategies
•         Working with Meta Tags




Odesk Seo Test Questions And Answers 2013 -2014

Question:1 What will the following robots.txt file do?
•    User-agent: Googlebot
•    Disallow:/*?
•    User-agent: scooter
•    Disallow:
a. It will allow Google to crawl any of the dynamically generated pages. It will also allow the altavista scooter hot to access every page
Ans: b. It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages It will also disallow the altavista scooter hot from accessing any page
c. It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page
d. None of the ahove

Question:2 What does the 302 server response code signify?
a.It signifies conflict, too many people wanted the same file at the same time
b.The page has been permanently removed
c.The method you are using to access the file is not allowed
d.The page has temporarily moved
e.What you requested is just too big to process
Ans: D

Question:3 Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?
a.It should be about 50 characters in length
b.The description should not contain the keywords
Ans: c.If the meta description is not included, the search engines will use the meta keywords for information
Ans: d.Google uses the meta description to generate the search engine results pages

Question:4 State whether true or false.
The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.
a.True
b.False
Ans: A

Question: 5 Which of the following search engines or directories provides the main search results for AOL?
Ans: c. Google


Question: 6 Which of the following statements is correct with regard to the images within a webpage?
a.Images cannot be spidered by the search engines
b.Important keywords related to the image should be placed in the ALT text
c.Images should always be kept close to the top of a webpage
d.Image maps should be used while including the images
Ans: B

Question: 7 Cloaking is a controversial SEO technique. What does it involve?
a.Increasing the keyword density on the web pages
Ans: b.Offering a different set of web pages to the search engines
Ans: c.Hiding the keywords within the webpage
d.Creating multiple pages and hiding them from the website visitors

Question: 8 Which of the following facts about Alexa are correct?
a.Alexa provides free data on relative website visitor traffic
b.Alexa and Quantcast provide information on visitor household incomes
c.Alexa is biased towards US based traffic
d.Quantcast only tracks people who have installed the Quantcast toolbar
ANS: A

Question: 9 Which of the following can be termed as appropriate Keyword Density?
Ans: c. 3-4%

Question: 10 Google looks down upon paid links for enhancing page rank. If a website sells links, what action/s does Google recommend to avoid being penalized?
a.The text of the paid links should state the words “paid text link” for Google to identify it as a paid link
b.Only Paid text links to non profit websites should be accepted
c.Paid links should be disclosed through the “rel=nofollow” attribute  in the hyperlink
d.Paid links should be disclosed through the “index=nofollow” attribute  in the hyperlink
Ans: C

Question: 11 Which of the following actions could get you banned by Google?
Ans: a. Hiding text on the webpage
b.Stuffing keywords on the webpage
c.Linking to sites banned by Google
Ans: d.None of the above

Question: 12 Which of the following statements about Google technical and quality guidelines is  true.
Ans: Avoid using robot.txt to prevent crawling of search results pages or other auto- generated pages, even if they don’t add much value for users coming from the search  engines.

Question: 13 Which of the following statements about Google’s technical and quality guidelines is true?
a. It is advantageous if your web server supports the If-Modified-Since HTTP heade
Ans: b. If using dynamic pages, it helps to keep the parameters short and the number of them few
c. Avoid using robots.txt to prevent crawling of search results pages or other auto-generated pages, even if they don’t add much value for users coming from search engines
Ans: d. Submitting new pages of your website at http://www.google.com/addurl.html as soon as they are online, helps to speed up indexing

Question: 14 Which of the following are examples of agents?
a. Internet Explorer
b. Search engine spiders
c. Opera

Question: 15 Which of the following is an ethical SEO Technique?
a.Creating a subdomain with the hottest keyword and creating duplicate copies of existing pages on it
Ans: b. Filling your pages with keywords, whether relevant to the page content or not
Ans: c. Creating a page which serves a different content to the search engine bots and different to human users
Ans: d. None of the above

Question: 16 All major search engines are case sensitive.
a.True
b.False
Ans: B

Question: 17 While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?
a.By letting you know the percentage of users who entered the website and then went on to visit additional pages
Ans: b. By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page
c.By letting you know the percentage of users who decided to go back to the source from where they found your website
Ans: d. By letting you know the percentage of users who left your website within 10 seconds of viewing the first page

Question: 18 Implementing a 301 Permanent Redirects on the old pages to redirect to the new pages is a good idea from the SEO perspective.
Ans: a.     True
b.     False


Question: 19 Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?
a.The number of websites that link to it
b.The number of pages of the website indexed by Google
c.The number of pages in the website
d.The quality of websites that link to it
Ans: A,B,C,D

Question: 20 Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?
a.Barrier words
b.Non-indexable words
c.Slow words
d.Stop words
Ans: D

Question: 21 What does the 301 server response code signify?
Ans: b. Moved Permanently

Question: 22 Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?
a.Using automated website submission software
b.Loading pages with irrelevant links
c.Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes
d.Registering misspellings of well-known websites
Ans: B,C

Question: 23 Which of the following statements about RSS are correct?
a.It is a form of XML
b.tstands for Realtime streamlined syndication
c.It is a good way of displaying static information
d.It is a Microsoft technology
Ans: A

Question: 24 _________ is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website.
a.The sitemap
b.The contact page
c.The home page
Ans: d.The page which you would like to improve in the search engine rankings

Question: 25 Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?
a.Targeting synonyms of the main keyword
b.Targeting the highest searched keywords only
c.Copying competitor keywords
d.ofive or more keywords per page
ANS: A, D

6 comments:

  1. free techiical question and answer pls share http://boostr.in and share ur technology

    ReplyDelete
  2. for SSC , HSC and higher level academic solution, go to The Chain of Community

    ReplyDelete
  3. for SSC , HSC and higher level academic solution, go to The Chain of Community

    ReplyDelete
  4. Your each post is increasing my knowledge, thanks for the great start. Keep on sharing
    Web Design Company Bangalore | Website Designing Services Bangalore

    ReplyDelete