Search This Blog

Showing posts with label MS Execl 2000/2003. Show all posts
Showing posts with label MS Execl 2000/2003. Show all posts

Saturday, August 17, 2013

oDesk MS Execl 2000/2003 Test Answers- 3



How to 100% Pass Excel 2003 oDesk Test Following below..............
It is running wise to revise for any oDesk test before trying it out. Try to understand apply them in your daily office life and any freelancing test.
It’s writing on experience of what you are dealing with and gives a better position to enable you answer questions even when they are twisted.
I wish you all the best and best luck.................
Listed to important information about the current time MS Execl 2000/2003 Test Answers on oDesk. The following information is below --------


Question 67: Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number from one number system to another system?
Ans: #N/A

Question 68: suppose the value in cell A1 is John and B1 is Smith then which of the following function you will use to get the John_Smith in C1 cell?
Ans: a. =A1&","&B1
Ans: b. =A1&"_"&B1
c. =A11&"."&B1
d. =A1&""&B1
Ans: Ans: A_B

Question 69: Which of the following date and time function will you use to return the serial number of the last day of the month before or after specified number of months?
Ans: EOMONTH

Question 70: Which of the following shortcuts can be used to insert a new line in the same cell?
a. Ctrl+Enter
b. Enter
Ans: c. Alt+Enter
d. Ctrl+L

Question 71: Which of the following function you will use to find the highest number in a series of numbers?
Ans: MAX(B1:B3)

Question 72: State Whether True or false.
When using Document Workspaces, you cannot work directly on the Document Workspace copy, but you can work on your own copy which you can update periodically with changes that have been saved to the copy on the Document Workspace site.
Ans: a. True
Ans: b. False


Question 73: The multiplication arithmetic operator is represented by which of the following symbols
Ans: *

Question 74: What does the purple triangle at the bottom right corner of the cell signify?
a. Formatted cell
b. Text
Ans: c. Smart tag
d. Hidden data

Question 75: You have created a worksheet which consists of confidential data. You want that these values, although present in the worksheet, should remain hidden and as a result the cells containing this data should appear blank in the worksheet. Which method will help you do this?
a. Select the cells, the data of which you want to hide. Click Cells on the Format menu and choose the Hide option
Ans: b. Select the cells, open the Window menu and click on Hide
c. Select the cells, open the Data menu and click on Filter
Ans: d. select the cells, the data of which you want to hide. Click cells on the Format menu and then the Number tab. In the category list click Custom, type three semicolons(;;;) in the Type box.

Question 76: You can select the current row by pressing
Ans: Shift + Spacebar

Question 77: This question is based upon the figure shown bellow
The figure shows an Excel worksheet. What does the read triangle in C2 signify?
Ans: There is a comment associated with the cell

Question 78: Which of the following statements regarding the QUARTILE function is not true?
Ans: The function MEDIAN(array) and QUARTILEarray,2) will return different values when applied to the same array.

Question 79: You start Microsoft Excel and you do not want it to automatically run a a macro upon starting. What will you do?
Ans: a. Hold down the SHIFT key during startup
b. Hold down the CTRL key during startup
c.Hold down the ESC key during startup
d.Hold down the ESC + CTRL key during startup

Question 80: Question: The figure shows the AutoFit Selection menu option. What function does it perform?
Answer: It automatically resizes the column height and width to the minimum necessary to fit the contents of the selected cell

Question 81: This question is based upon the figure shown below
The figure shows an Excel worksheet. If you want to freeze the row showing the months (row 1) and the column showing the products (column A), what should you do?
a. Select the cells A2 to A6 and cells B1 to F1 and click on freeze Panes under the menu Windows->Freeze panes
Ans: b. Select the cell B2 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze panes
Ans: c. Select the cell A1 and click on Freeze panes under the menu windows->Freeze panes
d. Select the cells F1 and F
6 and click on Freeze Panes under the menu Window->Freeze Panes
e. None of the above

Question 82: Which of the following options would be used if you need to insert a 77889867810070809 number in a cell?
a. place  the character T before the number e.g. T77889867810070809
b. Place the characters TX before the number e.g. TX 77889867810070809
c.Enclose the number is brackets e.g. (77889867810070809)
Ans: d. apply the Test Format to empty cells, and then type the numbers

Question 83: Which of the following Date and Time function you will use to return the serial number of the last day of the month before or after a specified number of months?
Ans: a. DATEVALUE
Ans: b. EOMONTH
d. TIMEVALUE
d. EDATE

Question 84: Which of the following statements is true if the cell B1 contains the formula =$A$1
a.The value of cell B1contains the same number of characters as the value of cell B2
Ans: b.There is an absolute reference to cell A1 so that the formula =$A$1 can be copied to other cells without changing the reference to A1
c. There is a relative reference to cell A1 so the formula will change each time it is copied to other cells
d. The value of cell B1 is copies only once, further changes in value of A1 will not effect the value of B1

Question 85: AutoFilter drop-downs are automatically added in the header row of a list when the list is created.
Ans: a. True
b. False

Question 86: This question is based upon the figure shown below
The figure shows an Excel worksheet. What does the red triangle in cell C2 signify?
a. The cell is locked
b. The data entered in the cell will be validated to see if it matches the criteria set
c. The cell has been marked so that it can be referred to in case of need
Ans: d. There is a comment associated with the cell

Question 87: Which of the following statement is true if the author has created the content with restricted permissions using IRM
Ans: a. Prevent an unauthorized recipient from accessing e-mail content, including attachments.
Ans: b. Prevent restricted e-mail content from being copied by using the Print Screen feature in Microsoft Windows 
c. Restricted e-mail content from being copied by using third-party screen-capture programs
d. None of the above

Question 88: What does the NOW() function returns?
Ans: Returns the serial number of the current date and time

Question 89: This question is based upon the figure shown below
As shown in the figure what information will be enlisted by the tab marked as "B" about the current document?
a. It displays custom properties of the current document
Ans: b. It displays whether the current document is up to date or not
Ans: c. It displays when the current document was last modified
Ans: d. It displays whether the current document is in conflict with another member's copy
Ans: e. It displays your Information Rights Management permissions

Question 90: You have entered 4/6 as data in a cell without applying any formats to it. By default, Excel will treat this data entry as a:
a.fraction
Ans: b.Date
c.Number
d.Text

Question 91: You have recorded a macro. By mistake you recorded an action in it which you do not want. How will you remove the unwanted action without having to  record the whole macro again?
a. By using the Find and Replace option in the Edit menu
b. By clicking on the Refresh button in the Macro toolbar
c. It cannot be edited, the macro will have to record again without the unwanted actions
Ans: d. by opening the macro in the Visual Basic Editor and then removing the actions which are not required

Question 92: State whether True of False
With the help of the Research task pane you can conduct research on Topics using an encyclopedia, Web search and also by accessing their-party content
Ans:a. True
b. False

Question 93: A smart tag will be removed from a cell when___________.
a. The cell is hidden
b. the cell is moved
Ans: c. The data in the cell is changed or deleted
d. The formatting of the cell is changed

Question 94: This question is based upon the figure shown below
What will be the value in the cell C2 as shown in the figure when we use formula = A2+B2?
Ans: 120

Question 95: You would like to restrict the values that can be entered into a cell so that only whole numbers between 1 and 100 can be entered . Which option in the menu allows you to accomplish this?
Ans: a. The Settings tab under the menu Data->Validation
b. The Settings tab under the menu Data->Filter->Advanced Filter
c. The Setting tab under the menu Format ->Cells
d. The Settings tab under the menu Format->Conditional Formatting

Question 96: What does the NOW( )function return?
Ans: a. Returns the serial number of the current data and time
b. Returns the serial number of the current date
c. Returns the serial number of the current time
d. None of the above

Question 97: What is the quickest way to select all the columns on a worksheet?
a. Click on the column heading of the first column, press Shift, and then click on the column heading of the last column
b. Click on the column heading of the first column, press Ctrl, and then click on the column heading of the last column
c. Choose Edit-> Select all from the main menu
Ans: d. Click on the gray rectangle on the upper left corner of the worksheet where the column headings and row headings meet.

Your comments are very much needed. If you like this blog please be a follower so that you can be getting updates as soon as they come through you email.

Thanks.

oDesk MS Execl 2000/2003 Test Answers- 2



How to 100% Pass Excel 2003 oDesk Test Following below..............
It is running wise to revise for any oDesk test before trying it out. Try to understand apply them in your daily office life and any freelancing test.
It’s writing on experience of what you are dealing with and gives a better position to enable you answer questions even when they are twisted.
I wish you all the best and best luck.................
Listed to important information about the current time MS Execl 2000/2003 Test Answers on oDesk. The following information is below --------



Question 34: To delete a specific cell as well as the text within it, make the cell active and then
Ans: click Edit and then Delete

Question 35: Which of the following is an absolute cell reference
Ans: $B3

Question 36: To select nonadjacent cells, columns, or rows, you must
Ans: hold down the Ctrl key while clicking column, row header, or specific cells

Question 37: When copying selected cells to a new location, you must position the mouse pointer on any border around the selected cells until it turns into a(n)
Ans: arrow pointer

Question 38: When data is linked, a change made in a linked cell is automatically made to other cells in the link.
Ans: True

Question 39: Which of the following function would return a value of 8?
a. roundup(8.4999,0)
b. rounddown(8.499,0)
c. round(8.4999,0)
d. a and c
Ans: e b and c

Question 40: Selected cells and cell contents can be moved or copied within a worksheet but not between worksheets.
Ans: False

Question 41: Time in a cell in Excel is stored as a decimal fraction representing a portion of the day
Ans: True

Question 42: The PMT function is used to calculate a loan payment based on a variable interest rate, payment, and the time period.
Ans: False


Question 43: The gridlines that appear on your worksheet will print as displayed.
Ans: False

Question 44: The FV function is used to calculate the future value of an investment based on a periodic constant payment and interest rate
Ans: True

Question 45: To apply page numbering to a worksheet page, which option in the Page Setup dialog box should you choose
Ans: Header/Footer

Question 46: If a function is included in an argument within a function, it is called a
Ans: Nested Function

Question 47: What should you add before a fraction to avoid entering it as a date, e.g. 1/3, in Excel?
a. F
b. //
c. zero
d. FR
Ans: e. zero space

Question 48: If you want row and column headings to print, which tab do you click from the Page Setup dialog box?
Ans: Header/Footer

Question 49: A new workbook initially contains this many sheets
Ans: Three

Question 50: An Excel workbook saved in HTML format allows Internet or intranet users to have access to workbook data even if they do not have Excel installed
Ans: True

Question 51: Once the chart is created, data can only be changed in a chart located in the same worksheet as the changed cells
Ans: False

Question 52: What value is displayed if the formula =2+"$9.00" is entered into a cell?
a. $11
Ans: b. 11
c. 2+$9.00
d. $11.00

Question 53: Certain chart elements automatically inserted in a chart created by Chart Wizard include a chart legend, labels for the x-axis and y-axis, and a chart title
Ans: False

Question 54: You can double-click a chart element to display the appropriate formatting dialog box.
Ans: True

Question 55: You can change the size of an image by using the white sizing handles.
Ans: True

Question 56: To make the image taller or shorter, use the middle sizing handle at the left or right side of the image.
Ans: False

Question 57: Which of the following is not a tab on the Chart Options dialog box?
Ans: Patterns

Question 58: This question is based upon the figure shown below
Which toolbar is shown in the figure?
Ans: a. Forms toolbar
b. Standard toolbar
c. Formatting toolbar
d. Chart toolbar
e. WordArt toolbar

Question 59: This chart is the default chart
Ans: Column Chart

Question 60: Which of the following displays the contents of the active cell?
Ans: Formula bar

Question 61: A worksheet is an individual page or tab in the workbook.
Ans: True

Question 62: You can copy cell formats from one cell to another by using the
Ans: Format Painter

Question 63: What will be the output of the function IF(ISNA(MODE(B1:B4)),0,MODE(B1:B4)) when it is applied to the data series given below?

B1:27
B2:22
B3:28
B4:21
Ans: a. #N/A
b. 27
Ans: c. 0
d. Error

Question 64: When you clear the contents from a cell, the formatting of the cell is also lost.
Ans: FALSE

Question 65: How can you select all the blank cells in your worksheet?
Ans: a. This must be done manually as it is not automated through any built-in feature
b. Chose Edit->Select->blank under the main menu
Ans: c. Choose Blanks in the Edit ->Go TO->Special menu option
d. Choose Blanks in the View->Go To->Special menu option

Question 66: You have entered test in a cell which is too big for the cell. You want the text to appear in multiple lines inside the same cell. What will you do?
Ans: Use the wrap txt option in the Format->Cells>Alignment Menu

oDesk MS Execl 2000/2003 Test Answers-1



How to 100% Pass Excel 2003 oDesk Test Following below..............
It is running wise to revise for any oDesk test before trying it out. Try to understand apply them in your daily office life and any freelancing test.
It’s writing on experience of what you are dealing with and gives a better position to enable you answer questions even when they are twisted.
I wish you all the best and best luck.................
Listed to important information about the current time MS Execl 2000/2003 Test Answers on oDesk. The following information is below --------


Question 1: When using the VLOOKUP function, the error #REF! will appear in a cell if_________
a. The loolup_value is not found in the first column of the table_array
Ans: b. The col_index_num argument is greater than the number of columns in table_array
c. The table_array argument included empty columns on the left of the table_array

Question 2: What function does the 'Compare Side by Side With' Command on the Window perform?
a. It allows you to compare two worksheets simultaneously in a single workbook
Ans: b. It allows you to scroll through two or more workbooks simultaneously
Ans: c. It allows you to scroll through only two workbooks simultaneously to identify the difference between them
d. It only allows you scroll through more than two worksheets in a single workbook simultaneously.

Question 3: Which of the following functions would return a value of 8?
(b) rounddown(8,4999,0) and (c) round(8,4999,0)
Ans: b and c


Question 4: The figure shows a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter Y
Ans: It adds up the values in the selected cells

Question 5: Which of the following errors appears when an invalid argument is passed while converting a number system from another system?
a. #N/A
b. Blank cell appears
c. # ERROR
Ans: d. #NUM

Question 6: The figure shows a view of the Drawing Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter X ?
Ans: It inserts a Diagram or Organization Chart in the worksheet

Question 7: This question is based upon the figure shown below
The figure show a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the bottom marked by the letter 'Z'?
a. It is used to add a background color to the selected cell
b. It is used to add a colored boundary around the selected cell
Ans: c. It copies the formatting properties from one cell to another
d. It deletes the values of all the selected cells

Question 8: This question is based upon the figure shown below
The figure show a view of the Standard Toolbar. What function is performed by the button marked by the letter 'A'?
a. It is used to publish the worksheet on a web browser for viewing over the internet
b. It is used to make the worksheet universally shareable
Ans: c. It is used to add a hyperlink

Question 9: Donelp you do this?
Ans: Select the cells, open the Window menu and click on Hide

Question 10: You have entered text in a cell which is too big for the cell. You want the text to appear in multiple line inside the same cell. What will you do?
a. Start typing in the cell and press the Enter key when you want to start another line
Ans: b. Use the Wrap Text option in the format -> Cells -> Alignment menu
c. Use the Shrink to Fit option in the Format -> Cells - > Alignment menu

Question 11: You define a print area in your worksheet, but later you select a smaller range of cells to print and then click Selection under the menu File->Print->Selection. What will happen?
a. The print area will be printed
Ans: b. The selected area will be printed
c. Excel will prompt you to de-select the selected area

Question 12: You select the row heading 10, 11 and 12 and then choose the menu option Insert->Rows. What will happen?
a. 3 new rows will be inserted after row 12
b. 1 new row will be inserted after row 12
Ans: c. 3 new rows will be inserted after row 9
d. 1 new row will be inserted after row 9

Question 13: By default, how is text horizontally aligned inside a cell in Excel?
Ans: Left aligned

Question 14: There is a workbook names Sales.xls which has a worksheet named Quarterly. The worksheet contains the quarterly sales figures for the company in cells A3 to A6. Now you want to create a formula in a different workbook that reads the quarterly sales figures and adds them up while the Sales workbook is open. Which of the following is the correct formula to do this?
a. =SUM[Sales.xls]Quarterly!A3:A6
b. = Sales.xls!SUM(A3:A6)
Ans: c. =SUM([Sales.xls]Quarterly!A3:A6)
d. =Sales.xls[Quarterly]SUM(A3:A6)

Question 15: When using the AutoFill handle to quickly fill a range of cells with the same or consecutive data, the cells need not be adjacent as long as they are within the same sheet.
Ans: False

Question 16: When the AutoSum button is clicked, Excel first looks for a range of numbers above the active cell.
Ans: True

Question 17: A relative cell reference changes when a formula is copied or moved to other locations.
Ans: True

Question 18: If cell entries are changed, the formula will automatically recalculate the values and insert the result in the cell containing the formula.
Ans: True

Question 19: How does the AutoComplete feature in Excel help you save time?
Ans: a. It automatically completes abbreviated words
b. It completes text and numeric entries that match an existing entry in the same column
c. It completes text entries that match an existing entry in the same worksheet
Ans: d. It complete text entries that match an existing entry in the same column

Question 20: The Merge button on the Formatting toolbar will merge selected cells and right align data within the cells.
Ans: False

Question 21: To move the insertion point down to the next cell, press:
Ans: Enter

Question 22: The cell range A3 through G3 should be keyed in as:
Ans: A3:G3

Question 23: A document created in Excel is referred to as a
Ans: workbook

Question 24: Use this handle to automatically insert the next month in the series, January:
Ans: Fill

Question 25: Which of these operators are in the correct order of operations?
Ans: ^,*,-

Question 26: Is the following statement true of false?
If a workbook is placed in the XLSTART folder, then the same workbook will open each time Excel is launched.
Ans: a. True
b. False

Question 27: If the text you entered into a cell does not fit, Excel will display ##### to indicate that the text is too long
Ans: True

Question 28: By default, data in a cell is centered
Ans: False

Question 29: When a new row is added into an Excel worksheet, by default, this row will be inserted just below the active cell.
Ans: True

Question 30: To insert a row, click Insert and then Rows
Ans: True

Question 31: The Split option causes the worksheet to be split into two window panes.
Ans: False

Question 32: A column is inserted immediately to the left of the column containing the active cell unless you choose otherwise
Ans: True

Question 33: You are making a sales performance report in Excel which you would like to present to the top management. Some of the column headings are too large and look out of place in their cells. You decide to display the headings as slanted text to save space. How can this be achieved?
a. By selecting Slanted Text on the Format->Cells->Font tab
Ans: b. By altering the Text Orientation on the Format->Cells->alignment tab
c. By selecting Superscript on the Format->Cells->Font tab
d. By choosing Center Across selection on the Format->Cells->Alignment tab